Direct contact? Bel: +31 (0)85 081 70 50 of mail: info@kuypbaar.nl

HomeStrafrechtSlachtoffers

Bent u slachtoffer geworden van een strafbaar feit?

Binnen Kuyp Baar advocaten is Ellen Hullegie de specialist op het gebied van het bijstaan van slachtoffers van gewelds- of zedenzaken. Bijstand in deze zaken leveren wij altijd op ‘pro deo’-basis, ongeacht uw inkomen.

Het is altijd vreselijk wanneer u slachtoffer bent geworden van een misdrijf. U heeft daar nooit zelf om gevraagd. U zit met veel vragen. Zal ik herstellen? Gaat de angst weg? Kan ik weer normaal functioneren? Wordt mijn schade wel vergoed? Op al deze vragen kan mr. Hullegie u antwoord geven. Ook neemt zij u allerhande praktische zaken uit handen. 

 

Bij zware zaken moet u rekening houden met drie fases in de procedure. De fase waarin u aangifte doet, mogelijk nog nader als getuige zal moeten worden gehoord door de politie of door de rechter-commissaris. Hierin is het goed u te laten bijstaan. Het geeft rust en zekerheid.

Vervolgens komt de zitting. De dag van de zitting is spannend en zal emoties oproepen. Er moet een goed onderbouwd verzoek tot schadevergoeding worden opgesteld. De advocaat van de verdachte zal u mogelijk in ene kwaad daglicht proberen te zetten. Ook nu is bijstand een must.

Tot slot zal uw schadevergoeding ook definitief moeten worden uitbetaald. Het schadefonds geweldsmisdrijven kan hierbij dienstig zijn, maar soms zal ook een deurwaarder moeten worden ingeschakeld. Het zijn zaken, waar u zich liever niet mee bezig houdt.