Direct contact? Bel: +31 (0)85 081 70 50 of mail: info@kuypbaar.nl

Jeugdrecht

Binnen Kuyp Baar advocaten is Ellen Hullegie de jeugdrechtspecialist.

Het jeugdstrafrecht onderscheidt zich van het reguliere strafrecht, doordat het pedagogische karakter van het recht voorop dient te staan. Het is niet de bedoeling een kind pijn te doen. Het is de bedoeling dat een kind leert van een gemaakte fout.

jeugd_strafrecht_bureau_haltGelijk aan het reguliere strafrecht moet natuurlijk wel komen vast te staan dát een kind een fout heeft gemaakt. In de drang naar een pedagogische tik vergeten politie en de officier van justitie nog wel eens dat om tot een veroordeling te komen ook daadwerkelijk het wettig en overtuigend bewijs moet worden geleverd, dat het kind een bepaald feit heeft begaan. Daar begint een goede verdediging.

Mocht het bewijs er zijn, dan moet nog ruim voor een zitting worden gezocht naar een passende oplossing, een goed alternatief. Kennis van de lokale ‘markt van alternatieven’ is dan een must. Over deze kennis beschikt mr. Hullegie als geen ander. Het doel is altijd uw kind onbeschadigd door de procedure te begeleiden. Waar mogelijk moeten stage- of carrièremogelijkheden niet worden gedwarsboomd door een ‘strafblad’.