Direct contact? Bel: +31 (0)85 081 70 50 of mail: info@kuypbaar.nl

HomeStrafrechtCassatie

Cassatie in strafzaken

De Hoge Raad der Nederlanden is de laatste instantie waar u uw recht kan halen. Cassatie is een bijzondere tak van sport. Totaal anders dan de behandeling van uw zaak bij de rechtbank of het gerechtshof. De zaak wordt niet nog een keer helemaal behandeld en er is meestal ook geen zitting waar u naartoe kunt gaan. De Hoge Raad beoordeelt alleen of de uitspraak waartegen cassatie wordt ingesteld aan de in wet genoemde eisen voldoet en of deze op de juiste wijze en voldoende is gemotiveerd. Als dat niet het geval is, wordt die uitspraak vernietigd en moet de zaak als het ware overgedaan worden.

Cassatie specialisten

Voor een cassatieprocedure bent u verplicht een advocaat in te schakelen. Doet u dat niet, dan wordt uw zaak niet behandeld. Indien u cassatie wenst in te stellen, kunnen de advocaten van Kuyp Baar u daarbij bijstaan.

Wanneer u uw zaak door ons kantoor laat behandelen, zal altijd met vier ogen naar uw zaak worden gekeken. Zowel mr. Kuyp als mr. Baar beoordelen uw zaak. Het is de laatste kans, dus ieder moet er zeker van zijn, dat alle mogelijkheden worden benut.

Wanneer uw zaak bij de Hoge Raad is gewonnen, dan zal uw eigen advocaat de hernieuwde behandeling van de zaak bij het Gerechtshof weer kunnen doen.

Veelgestelde vragen over cassatie

Wat kost een cassatie procedure?

Als u voor een toevoeging in aanmerking komt dan betaalt u alleen een eigen bijdrage.

Vragen?

Wij streven ernaar vragen via onderstaand contactformulier binnen een dag te beantwoorden: