Direct contact? Bel: +31 (0)85 081 70 50 of mail: info@kuypbaar.nl

HomeStrafrechtCassatie

Cassatie in strafzaken

De Hoge Raad der Nederlanden is de laatste instantie waar u uw recht kan halen. Cassatie is een bijzondere tak van sport. Totaal anders dan de behandeling van uw zaak bij de rechtbank of het gerechtshof. De zaak wordt niet nog een keer helemaal behandeld en er is meestal ook geen zitting waar u naartoe kunt gaan. De Hoge Raad beoordeelt alleen of de uitspraak waartegen cassatie wordt ingesteld aan de in wet genoemde eisen voldoet en of deze op de juiste wijze en voldoende is gemotiveerd. Als dat niet het geval is, wordt die uitspraak vernietigd en moet de zaak als het ware overgedaan worden.

Cassatie specialisten

Voor een cassatieprocedure bent u verplicht een advocaat in te schakelen. Doet u dat niet, dan wordt uw zaak niet behandeld. Indien u cassatie wenst in te stellen, kunnen de advocaten van Kuyp Baar u daarbij bijstaan.

Vier ogen, voor de prijs van twee

Wanneer u uw zaak door ons kantoor laat behandelen, zal altijd met vier ogen naar uw zaak worden gekeken. Zowel mr. Kuyp als mr. Baar beoordelen uw zaak. Het is de laatste kans, dus ieder moet er zeker van zijn, dat alle mogelijkheden worden benut. Slechts de tijd van de leading lawyer wordt in rekening gebracht. De mrs. Kuyp & Baar zijn allebei ingeschreven als specialist cassatie in strafzaken bij de Nederlandse Orde van Advocaten en zij zijn lid van de specialisatievereniging voor cassatieadvocaten, de VCAS.

Wanneer uw zaak bij de Hoge Raad is gewonnen, dan zal uw eigen advocaat de hernieuwde behandeling van de zaak bij het Gerechtshof weer kunnen doen.

Veelgestelde vragen over cassatie

Wat kost een cassatieprocedure?

Het vaste uurtarief dat wij berekenen is 270,00 euro ex BTW. Slechts de kosten van de advocaat die uw zaak primair behandelt worden in rekening gebracht. Het is veelal lastig op voorhand een duidelijke raming van de kosten te maken. Mede om die reden, bieden wij ook vaste tarieven voor het eerste advies aan.

Er worden geen griffierechten geheven.

Vaste prijs voor een cassatiezaak?

Behandeling van een zaak in cassatie verschilt van de behandeling van een ‘reguliere strafzaak’. In eerste instantie beoordelen wij of er middelen van cassatie zijn. Het is mogelijk dat wij in een zaak geen middelen van cassatie zien. In dat geval adviseren wij negatief en eindigt onze bijstand. Voor deze beoordeling van uw zaak gelden de volgende kosten:

Kantonzaak

295,00 euro ex BTW*

Politierechterzaak (in eerste aanleg)

850,00 euro ex BTW*

Meervoudige kamer (in eerste aanleg)

1095,00 ex BTW*

In geval wij wel één of meer middelen zien, maken wij een begroting van de dan nog te verwachten kosten.

* genoemden tarieven zijn uitgangspunt waar in individuele zaken van kan worden afgeweken.

 

 

Doen wij een cassatiezaak op basis van een toevoeging (pro deo)?

Ja, mits u in aanmerking komt voor een toevoeging. Wanneer uw zaak al in behandeling is bij een andere advocaat, dan kunnen wij de behandeling overnemen. Dit doen wij niet in alle gevallen.

2nd opinion

Wanneer in uw zaak al een advocaat werkzaam is kan het zijn dat u graag een frisse blik op de zaak wenst. Dat is niet vreemd. Het is immers uw laatste kans. Wij doen dit uitsluitend op betalende basis. Voor een dergelijk advies wordt geen toevoeging verleend.

Behandelen jullie ook andere zaken in cassatie?

Nee. Wij behandelen uitsluitend strafzaken in cassatie. 

Voor civiele zaken verwijzen wij u naar de Vereniging van Civiele Cassatieadvocaten. 

 

Vragen?

Wij streven ernaar vragen via onderstaand contactformulier binnen een dag te beantwoorden: