Direct contact? Bel: +31 (0)85 081 70 50 of mail: info@kuypbaar.nl

Fraude

De Fiod doet een inval in uw kantoor. U wordt verdacht van 'fraude'. Wat nu?

inval_belastingdienst_fiod

‘Fraude’ is geen strafbaar feit. Het is een verzamelnaam voor verschillende gedragingen die strafbaar zijn. Veelal gaat het om valsheid in geschrift, oplichting, witwassen, omkoping, handel met voorkennis, overtredingen van bijvoorbeeld de Faillissementswet, Douanewet, Geneesmiddelenwet, de WFT of de WWft.

In een fraude-zaak kan u betrokken zijn zonder zelf een strafbaar feit te hebben gepleegd. Een medewerker binnen uw bedrijf kan een fout hebben gemaakt. U heeft (te) scherp aan de wind gezeild. Ook kan het zijn dat een opsporingsinstantie gegevens bij u komt vorderen om een strafzaak tegen een ander op te tuigen. In veel gevallen is een dergelijke vordering gebaseerd op artikel 126 Wetboek van Strafvordering. In zo’n geval is het van belang dat u precies weet welke gegevens u wel en welke gegevens u niet moet/mag verstrekken.

Vanaf de start van een (internationaal) onderzoek door justitie, politie, de Fiod of enig ander opsporingsinstantie staan wij cliënten bij. Bijstand door één van onze gespecialiseerde advocaten tijdens een doorzoeking in een kantoor, bedrijf of woning is van groot belang om onnodige (reputatie)schade in het verloop van de procedure te beperken. Hetzelfde geldt voor bijstand aan verdachten en getuigen tijdens verhoren.

Wanneer een zaak voor de rechter wordt gebracht kunnen wij de onderneming, haar werknemers of particulieren bijstaan in alle instanties. Bij alle rechtbanken en hoven in Nederland. Ook beschikken wij over gespecialiseerde cassatieadvocaten voor behandeling van uw zaak bij de Hoge Raad der Nederlanden.

Geregeld spelen parallel aan een strafrechtelijk onderzoek problemen op het gebied van het civielrecht, arbeidsrecht, faillissementsrecht of goedkeuring van de jaarrekening. In dat geval werken wij graag samen met uw vertrouwde huisadvocaat, of kunnen wij u introduceren aan een specialist buiten ons kantoor waarmee wij nauw samenwerken.

Bel me terug