Direct contact? Bel: +31 (0)85 081 70 50 of mail: info@kuypbaar.nl

HomeStrafrechtOnderneming slachtoffer van fraude?

Bent u slachtoffer van fraude?

Er is gefraudeerd binnen uw onderneming. U bent het slachtoffer. Een van uw medewerkers heeft een greep uit de kas gedaan, gegevens gestolen, zijn oren naar een leverancier laten hangen en zich laten omkopen of een ex-werknemer stalkt u, dreigt bedrijfsgeheimen te delen, of brengt de naam van uw onderneming in diskrediet. U bent opgelicht door een leverancier of door een van uw klanten. U gaat naar de politie om aangifte te doen, maar u hoort daar ‘dat het om een civiele zaak gaat’ en dat de politie niets voor u kan doen. In veel gevallen is die mededeling niet juist.

Als sprake is van een strafbaar feit, dan is de politie o.g.v. artikel 163 WvSv verplicht uw aangifte op te nemen. Het is in een dergelijk geval zaak om de politie het werk uit handen te nemen en uw zaak ‘panklaar’ aan te leveren. Wij doen zelf onderzoek en benoemen voor u de juiste strafbare feiten en leveren het bewijs. Kant en klaar. Uw zaak is dan voor politie en justitie interessant om in behandeling te nemen.

U wilt natuurlijk uw schade verhalen op de dader. In het eerste stadium van de procedure zal moeten worden gekozen voor de civiele- of de strafrechtelijke weg. Beide wegen hebben voordelen. Wij zijn ervaren in het maken van die keuze. Er moet hier snel worden geschakeld, anders is er niets dan een kale kip.

Wordt er gekozen van de strafrechtelijke weg, dan kunnen wij u in alle nationale instanties adviseren. De kans dat u uw geld dan terugkrijgt is groot en de kosten van de procedure zijn relatief laag. Er zijn geen griffierechten, geen deurwaarderskosten en doorgaans liggen de advocaatkosten lager dan in een civiele procedure. Wenst de dader niet te betalen, dan kan hij tot betaling worden gedwongen door tijdelijk op te sluiten in een huis van bewaring.

De civiel route is vaak aangewezen, wanneer er nog zicht op vermogen van de dader is en soms ook wanneer er nog arbeidsrechtelijke issues spelen. Er moet dan snel civielrechtelijk beslag worden gelegd. In dit geval werken wij graag samen met uw huisadvocaat. Ook hebben wij een vaste partner waarmee wij nauw samenwerken.

Voor beëindiging van de arbeidsrelatie met de dader werken wij ook nauw samen met een vaste partner, maar net zo graag met uw eigen advocaat.