Direct contact? Bel: +31 (0)85 081 70 50 of mail: info@kuypbaar.nl

HomeStrafrechtEconomisch strafrecht

Economisch strafrecht

Naast fraude omvat het terrein van het economisch strafrecht nog tal van andere gedragingen die een strafbaar feit op kunnen leveren. Bijvoorbeeld het overschrijden van geluidsnormen, het dumpen of zonder vergunning verhandelen van afvalstoffen of andere overtredingen van milieuwetgeving. Ook het overtreden van aan een vergunning verbonden voorschriften kan een strafbaar feit opleveren. Kenmerkend voor economisch strafrecht is dat de opsporing vaak plaatsvindt door bijzondere opsporingsdiensten. Zoals diverse milieudiensten, de NVWA of de FIOD. Indien u of uw bedrijf geconfronteerd wordt met bijvoorbeeld een doorzoeking door één van deze diensten, is het zaak om in een zo vroeg mogelijk stadium contact op te nemen met een gespecialiseerd advocaat.

economisch_strafrechtVoor het winnen van een economische- of een millieuzaak, is niet enkel de juridische kennis van onze advocaten vereist. Hoewel wij inmiddels veel weten van asbest, fluor, rookkanalen, uitstootnormen, roosterbreedtes, rijtijden enz., is het essentieel dat wij het fijne komen te weten van wat er zich in uw onderneming precies voordoet. U bent de expert binnen uw eigen bedrijf. De controleur niet, wij niet, de officier van justitie niet en zeker de rechter niet. Onze strategie vangt aan met een gesprek met de expert binnen uw bedrijf. Daarna maken wij een gezamenlijk plan van aanpak.

Wanneer externe expertise nodig is, hebben toegang tot het Nederlands Register Gerechtelijk Deskundigen. Ook werken wij geregeld samen met onafhankelijke deskundigen of universiteiten.