Direct contact? Bel: +31 (0)85 081 70 50 of mail: info@kuypbaar.nl

HomeTeamJoren Veldheer

Joren Veldheer | Advocaat (partner)

Joren Veldheer

Neem contact op met mij

T: +31 6 25 25 60 58

Opleiding

Joren Veldheer is strafrechtelijk afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Bologna (Italië). Daarnaast heeft hij de specialisatieopleiding Strafrecht van het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen en de Universiteit Utrecht met succes afgerond en is hij daarmee specialist in strafzaken. Hij communiceert met u in het Nederlands, Engels en Italiaans.

Ervaring

Na het afronden van zijn studie is hij bijna twee jaar werkzaam geweest als griffier bij het Gerechtshof Amsterdam op de afdeling strafrecht. Vervolgens is hij in 2014 aan de slag gegaan als advocaat en heeft hij onder andere samen een kantoor gevormd met prof. mr. Stijn Franken en prof. mr. Petra van Kampen. Per juli 2023 heeft hij zich als partner aangesloten bij Kuyp Baar Advocaten.

Visie

Joren communiceert eerlijk en direct. Zijn bijstand kenmerkt zich verder door gedegen, goede dossierkennis en scherpte tijdens de zitting. Als strafrechtadvocaat houdt Joren zich al jaren bezig met uiteenlopende (complexe) commune strafzaken. Deze lopen uiteen van geweld- en drugszaken tot zedenzaken en omvangrijke mega strafzaken. Sinds hij advocaat is heeft Joren een landelijke praktijk opgebouwd, wat betekent dat hij in alle rechtbanken en gerechtshoven in Nederland optreedt als advocaat. Hij staat naast volwassenen ook minderjarige cliënten bij die worden vervolgd. Bijstand aan minderjarige verdachten vereist een andere specialistische aanpak dan aan volwassenen. Joren weet als geen ander hoe deze andere aanpak vorm moet worden gegeven om voor een minderjarige cliënt de beste uitkomst van een strafzaak te krijgen.

Naast zijn werkzaamheden als advocaat is Joren rechter-plaatsvervanger (jeugd)strafrecht bij de rechtbank Noord-Holland.

Publicaties & Artikelen
  • The Shawshank Redemption - levenslang in het gevang beschouwd, Strafblad 2019/6, 1 dec. 2019 (link)
Nevenfuncties & Lidmaatschappen
  • Rechter-plaatsvervanger, Rechtbank Noord-Holland (link)
  • Lid van verdienste van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (link)
Specialisaties

Joren Veldheer heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:

  • Strafrecht

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Meer informatie treft u via deze link: inschrijving mr. J.J. Veldheer