Direct contact? Bel: +31 (0)85 081 70 50 of mail: info@kuypbaar.nl

HomeTeamInge de Wit

Inge de Wit | Advocaat

Inge de Wit

Neem contact op met mij

T: +31 6 21 32 45 96

Opleiding

Inge de Wit heeft haar rechtenstudie - met als specialisatie het strafrecht - aan de Radboud Universiteit in 2017 cum laude afgerond. Gedurende haar studie was Inge student-assistent bij de vaksectie Strafrecht en Criminologie. Daarnaast liep zij stages bij het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad, het Openbaar Ministerie en een advocatenkantoor in de Verenigde Staten dat terdoodveroordeelden bij staat.

Na haar beëdiging als advocaat heeft zij de postdoctorale leergangen Financieel-economisch strafrecht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en de Profileringscursus Strafrecht aan de Universiteit van Utrecht afgerond.

Ervaring

Inge begon haar carrière in 2018 bij Loyens en Loeff N.V., alwaar zij zich heeft gespecialiseerd in het financieel-economisch strafrecht. In 2021 maakte zij de overstap naar Franken Van Kampen Groenhuijsen Advocaten te Amsterdam. In de daaropvolgende jaren heeft zij zich nader bekwaamd in het strafrecht en het jeugdstrafrecht.

Visie

Inge communiceert open en direct, zodat haar cliënten weten wat ze kunnen verwachten. Haar bijstand kenmerkt zich daarnaast door precieze dossierstudie, actuele kennis van het recht en een goed voorbereide verdediging ter zitting. 

Nevenfuncties & Lidmaatschappen

 

  • Lid van verdienste van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (link)
Specialisaties

Inge de Wit heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:

  • Strafrecht

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Meer informatie treft u via deze link: inschrijving mr. IJ.M. de Wit