Direct contact? Bel: +31 (0)85 081 70 50 of mail: info@kuypbaar.nl

HomeTeamMichelle Coster

Michelle Coster | Advocaat

Michelle Coster

Neem contact op met mij

T: +31 6 21 29 19 17

Opleiding

Michelle Coster is strafrechtelijk afgestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie heeft zij zich extracurriculair toegelegd op het vak Mensenrechten en Strafrecht. Haar masterscriptie over de ratio van straffen spreekt zich uit tegen de huidige tendens waarin een steeds grotere roep is naar langere gevangenisstraffen en is geplaatst in de topscriptierubriek van het Nederlands Juristenblad. Zij spreekt naast Nederlands, Engels, Duits en Spaans.

Ervaring

Voordat Michelle advocaat werd, is zij werkzaam geweest als juridisch medewerker binnen de sector Strafrecht van de Rechtbank Amsterdam. Sinds 2018 is zij lid van de Commissie van Toezicht van het Detentiecentrum Schiphol. Al jaren zet Michelle zich vrijwillig in voor het lot van levenslanggestraften. Tijdens haar studie heeft zij ervaring opgedaan bij een tweetal gerenommeerde Amsterdamse strafrechtkantoren en bij de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ).

Michelle is lid van het Forum Levenslang en de Commissie van Toezicht in het detentiecentrum Schiphol.

Visie

Michelle heeft zich tijdens haar studie zeer breed georiënteerd binnen het strafrecht. Zij kent de wegen binnen de rechtspraak en is in staat met die kennis iedere strafzaak effectief tot een einde te brengen. Door haar bevlogen en creatieve werkwijze maakt Michelle zich hard voor de zaak van haar cliënten. Daarbij staat het leveren van hoogwaardige kwaliteit en maatwerk voorop. Michelle spitst zich in het bijzonder toe op commune strafzaken en het penitentiair recht.

Publicaties & Artikelen
  • M.C. Coster, ‘Strafmaat uitgebalanceerd?’, Nederlands Juristenblad, 13 januari 2019 (NJB)
Nevenfuncties & Lidmaatschappen
  • Lid van de Nerderlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (link)
  • Lid van de commissie van Toezicht, Detentiecentrum Schiphol;
  • Lid van het Formum Levenslang (link)
Specialisaties

Michelle Coster heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:

  • Strafrecht

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Meer informatie treft u via deze link: inschrijving mr. M.C. Coster