Direct contact? Bel: +31 (0)85 081 70 50 of mail: info@kuypbaar.nl

HomeTeamFabian van Hal

Fabian van Hal | Advocaat

Fabian van Hal

Neem contact op met mij

T: +31 6 45 76 83 37

Opleiding

Fabian van Hal studeerde zowel de master Staats- en Bestuursrecht als de master Strafrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Fabian schreef zijn strafrechtelijke masterscriptie over de zorgplichtbepaling in de nieuwe Omgevingswet. Zijn bestuursrechtelijke scriptie sneed het gebrek van de Europese Unie aan om haar democratische waarden te waarborgen. Gedurende zijn studie was hij student-assistent van het excellentieprogramma Amsterdam Law Firm en gaf hij tentamentraining aan rechtenstudenten. Ook was hij lid van de facultaire studentenraad van de rechtenfaculteit van de UvA.

Ervaring

Tijdens zijn studie heeft Fabian gewerkt bij de Strafrechtswinkel Amsterdam. Daar heeft hij proceservaring opgedaan in het bestraffende bestuursrecht en strafrecht. Ook heeft hij ervaring opgedaan in zowel het bestuursrecht als het strafrecht op een groot kantoor aan de Zuidas. Daarnaast is hij werkzaam geweest als beleidsmedewerker in de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Tot slot is Fabian de winnaar van de Nationale Strafpleitcompetitie van 2021.

Visie

Door ervaring in en kennis van het bestuurs- en strafrecht kan Fabian goed overweg met het snijvlak tussen deze rechtsgebieden. Ook heeft hij door zijn ervaring feeling voor zowel commerciële als particulier cliënten. In een tijd waarin een onderneming of burger steeds vaker het dupe is van de sanctionerende overheid is gedegen juridische bijstand hard nodig. Zijn passie voor een rechtvaardige uitkomst van een zaak resulteert in gefundeerd advies, prettige communicatie en vurige pleidooien.

Specialisaties

Fabian van Hal heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:

  • Algemene praktijk

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Meer informatie treft u via deze link: inschrijving mr. F. van Hal

Publicaties & Artikelen
  • A. Outhuijse, J.J.A. Waverijn & F. van Hal, ‘Annotatie bij Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State 9 juni 2023, ECLI:NL:RVS:2023:2239, AB 2023/244.’
  • Bitterballenpopulisme van minister Dekker schaadt de rechtsstaat, Elsevier, 6 september 2021 (lees hier)
  • Strafrechtstudenten laten hun angst (nog) niet winnen van hun ambities, Het Parool, 17 september 2020 (lees hier)