Direct contact? Bel: +31 (0)85 081 70 50 of mail: info@kuypbaar.nl

HomeTeamChloë Karlas

Chloë Karlas | Advocaat

Chloë Karlas

Neem contact op met mij

T: +31 6 26 50 19 32

Opleiding

Chloë Karlas is zowel in het strafrecht als het staats- en bestuursrecht afgestuurd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Chloë heeft voor haar strafrechtelijke masterscriptie onderzoek gedaan naar de wijze waarop de schakelbewijsconstructie in zedenzaken kan bijdragen aan de waarheidsvinding, alsmede welke elementen in deze bewijsconstructie doorslaggevend worden geacht om in geval van bewijsproblematiek tot een veroordeling van een zedendelict te kunnen komen. Voor haar bestuursrechtelijke masterscriptie deed zij onderzoek naar specifieke strafrechtelijke gedragingen die leiden tot intrekking van het Nederlanderschap als bestuursrechtelijke ordemaatregel, als bedoeld in artikel 14, tweede lid, Rijkswet op het Nederlanderschap, zowel bezien vanuit nationaalrechtelijk perspectief als internationaal- en Europeesrechtelijk perspectief.

Binnen Kuyp Baar Advocaten houdt Chloë zich voornamelijk bezig met het handhavend bestuursrecht, zoals sluitingen op grond van de Opiumwet, de intrekking van vergunningen en in het bijzonder Bibob-zaken. Daarnaast levert zij bijstand in strafzaken op het grensvlak van het straf- en bestuursrecht. Zij spreekt Nederlands en Engels.

Ervaring

Chloë heeft al ruime ervaring opgedaan binnen het straf-, bestuurs- en vreemdelingenrecht. Gedurende haar studie is zij (fulltime) werkzaam geweest als juridisch medewerker bij twee middelgrote, gerenommeerde advocatenkantoren, fungeerde zij als de sparringspartner van advocaten en nam zij als vrijwilliger deel aan het juridisch spreekuur van de Stichting Rechtswinkel Migranten in Amsterdam. Chloë adviseerde ondernemingen over het binnenhalen en tewerkstellen van hoogopgeleide kennismigranten en ondersteunde andere vreemdelingen bij de aanvraag van verblijfsvergunningen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst voor de verblijfsgronden asiel, studie en kennismigratie.

Specialisaties

Chloë Karlas heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:

  • Algemene praktijk

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Meer informatie treft u via deze link: inschrijving mr. C. Karlas